Bine ai venit !

Eu sunt Alina Tănăsescu. Și sunt convinsă că nu întâmplător ai ajuns pe pagina mea. Pentru că oamenii sunt atrași unul spre altul din curiozitate, sau de ideile și valorile comune.

Asa că te admir și iți mulțumesc !

Despre mine …

Îmi place să citesc, să ma intalnesc cu prietenii, să ma plimb în natură, să mă răsfăț cu diferite cadouri.

Profesional îmi place să înteleg de ce facem unele lucruri, cum funcționam și ce putem face pentru a evolua.

De aceea sunt Psihoterapeut, Psiholog clinician, Psihopedagog și Logoped, atestată de Colegiul Psihologilor din România din anul 2009 cu drept de liberă practică în specialitățile de mai sus.

Experiența mea se bazează pe 20 de ani de lucru cu copiii, adolescenții și adulții în cadrul sistemului de invățământ de stat și privat.

Și mii de ore de practică privată în cabinet.

În toți acești ani am ințeles că, pe parcursul etapelor de dezvoltare umana, pentru o crestere sănătoasă avem nevoie de un mediu relațional sănătos. Pentru că relațiile sunt cele care contează cel mai mult. De altfel și specializarea mea ca și psihoterapeut este una centrată pe relații (psihoterapie integrativă).

Relațiile au fost dintotdeauna în centrul existenței umane. Indiferent dacă esti extrovertit sau introvertit, ești genul care caută siguranță sau din contră ai nevoie de un nivel ridicat de dopamină și de aventură, interacțiunile sociale reprezintă fundamentul vieții tale. Fie că vorbim despre familie, job, grupul de prieteni sau alte grupuri în care ești implicat.

Dintr-o perspectivă evolutivă, practic nu ai fi aici dacă nu ar fi existat un fel de conectare permanentă între indivizi. Atat antropologii, cât și biologii, pot explica faptul că fiecare tip de relație a aparut cu un motiv anume.

Cu alte cuvinte, oamenii nu au putut trăi singuri și au avut mereu nevoie unii de alții, de la înmulțirea speciei la formarea unei familii ș.a.m.d.

Apoi, în 2024, cand „singuratatea este deja perceputa ca un fenomen uman global”, am devenit mai conștienti ca niciodată că bunăstarea mentală și fizică depind într-o proporție foarte mare:

     - de relațiile sociale pe care fiecare dintre noi le construim și menținem pe termen lung
     - de cunoasterea și respectarea harții mentale a celuilalt
     - la nivel familial de cunoasterea și respectarea celor 8 nevoi relaționale ale noastre (de securitate, de validare, de impact, de autodefinire, de acceptare, de inițiativă, de reciprocitate și de exprimare a iubirii)

De aceea , fie că ai o provocare pe care vrei sa o depăṣeṣti (in relatia de cuplu sau cu copilaṣul tău), fie că te confrunți cu o tulburare pentru care ai recomandare de psihoterapie (cum ar fi: depresie, tulburare obsesiv-compulsivă, fobii, insomnie, anorexie, bulimie, tulburare de stres posttraumatic, sau altele ...), fie ca ai nevoie de o evaluare psihologică necesară pentru completarea dosarului pentru comisie, sau pur și simplu doreṣti să te cunoṣti mai bine ṣi să te dezvolṭi pe plan personal, te aṣtept la cabinetul meu pentru a te sprijini în acest sens.

Aceasta pentru că, aṣa cum frumos spunea Richard Bandler „Indiferent ce greutăți întâmpini, vei avea două opṭiuni: fie poṭi să o faci, fie nu poṭi să o faci ÎNCĂ. Aṣa că vei începe să cauṭi ce îṭi trebuie ca să poṭi.”

     Curriculum Vitae
- Licentiat in Psihologie >
- Master Psihologie Clinica
- Membru Colegiul Psihologilor din Romania
- Psiholog cu drept de libera practica (nr.751/2009)
- Certificare Psihoterapie Integrativa
- Certificare Psihologie Clinica
- Profesor gr.I Psihopedagogie Speciala
- Consilier Dezvoltare Personala
- Atestare NLP
Adresa
Str. Sondelor nr. 62T, Ploiesti
Telefon
0732 138 168
Email
psihologalinatanasescu@yahoo.com
alina-foto.jpg