CABINET PSIHOLOGIE
Tipuri de servicii
MMSE®-2
MMSE®-2 este un examen clinic de evaluare a deteriorării cognitive, fiind considerat unul dintre cele mai populare și de încredere instrumente de acest gen (depistarea unui deficit cognitiv deja instalat și prevenția prin verificări periodice ce ar putea prezice apariția unei boli degenerative), populația căreia îi poate fi administrat fiind formată din adulți cu vârsta peste 18 ani.

MMSE-2® este utilizabil în testarea pacienților cu deteriorare cognitivă, în urmărirea în timp a tratamentelor medicamentoase asupra performanțelor cognitive și în activitățile de prevenție prin verificări periodice ce ar putea prezice apariția unei boli degenerative.

MMSE-2
MCMI®-III
MCMI®-III este un instrument clinic axat pe evaluarea psihopatologică, fiind compatibil cu DSM-IV.

MCMI®-III este ideal pentru uzul persoanelor care sunt evaluate pentru dificultăți emoționale, comportamentale și interpersonale.

Instrumentul ajută la:
(1) evaluarea interacțiunii tulburărilor de Axa I (tulburarile diagnoscate in copilarie si adolescenta) și de Axa II (tulburarile de personalitate si retardarea mentala) pe baza sistemului de clasificare DSM-IV
(2) identificarea caracteristicilor profunde și pervasive (in totalitate) de personalitate care stau la baza simptomelor pacientului
(3) o înțelegere integrată a relației dintre caracteristicile de personalitate și sindroamele clinice, pentru a facilita deciziile de tratament.

MCMI III
NEPSY®-II
NEPSY®-II este singurul instrument care ofera o vedere de ansamblu a profilului neuropsihologic al copiilor si adolescentilor, cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani.

NEPSY®-II permite clinicienilor sa creeze evaluari personalizate in sase domenii: (1) atentie si functie executiva, (2) limbaj, (3) memorie si invatare, (4) senzoriomotor, (5) perceptie sociala, (6) procesare vizuospatiala

Rezultatele NEPSY®-II ofera informatii referitoare la tulburari tipice ale copilariei, permitand diagnosticarea precisa si planificarea interventiei pentru succesul la scoala si acasa.
Timpul de administrare variaza in functie de personalizarea evaluarii de la 35 de minute la putin peste 3 ore.

NEPSY
EQ-i:YV™
EQ-i:YV™ este un inventar de autoevaluare pentru măsurarea inteligenței emoționale la copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani.

EQ-i:YV™ măsoară abilități și competențe care constituie caracteristicile de bază ale conceptului de inteligență emoțională.

Conform modelului Bar-On, inteligența emoțională se referă la dimensiunea emoțională, personală și socială a inteligenței. Astfel, inteligența emoțională cuprinde abilități legate de înțelegerea de sine și a celorlalți, de relaționarea interpersonală, de adaptarea imediată la cerințele mediului și de gestionare a emoțiilor.

EQ-i
KOHS®
KOHS® testeaza aptitudinile cognitive si este utilizat pentru evaluarea copiilor și adolescenților, cu scopul de identificării valorii vârstei mintale și a IQ-ului.

Testul este util îndeosebi în situațiile în care este necesară o evaluare rapidă, orientativă, pentru copii sau adolescenți, deși proba poate fi utilizată și în interacțiunea profesională cu adulții.
Testul este complet lipsit de încărcătură verbală: itemii pot fi rezolvați și evaluați, iar instrucțiunile pot fi transmise fără niciun recurs la verbalitate; de aceea testul este extrem de util în acele contexte în care capacitatea de verbalizare a respondentului ar putea ridica probleme.

De asemenea se remarcă și prin rapiditate: cea mai mare parte a testărilor, mai ales atunci atunci când scopul este într-adevăr cel de screening, se încheie sub 25 de minute. Adesea, la testarea copiilor sub 10 ani, timpul mediu pentru testare este de chiar 15 minute.
KOHS
servicii-copii.jpg