CABINET PSIHOLOGIE
Tipuri de servicii
• MMSE®-2 este un examen clinic de evaluare a deteriorării cognitive ... vezi

• MCMI®-III este un instrument clinic axat pe evaluarea psihopatologică ... vezi

• NEPSY®-II este singurul instrument care ofera o vedere de ansamblu ... vezi

• EQ-i:YV™ este un inventar de autoevaluare pentru măsurarea ... vezi

• KOHS® testeaza aptitudinile cognitive si este utlizat pentru ... vezi


Psihoterapie individiuala
Psihoterapia individiuala este activitatea psihologica profesionista care se ocupa de sanatatea mentala si emotionala si tratarea afectiunilor acestora.
Cand ai nevoie de terapie individuala ?
Cei mai multi dintre noi apelam la un cabinet de psihoterapie individuala cand:
- Trecem printr-o perioada de separare sau divort;
- Ne simtim depresivi si ne este afectat randamentul in activitati;
- Avem atacuri de panica;
- Am suferit pierderea cuiva drag;
- Trecem printr-o criza existentiala;
- Am fost victimele unui abuz sexual sau de alta natura;
- Suferim de anxietate…..si lista poate continua
De ce PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA ?
Pentru inceput sa vedem ce inseamna Integrativa ?
Se refera la o sinteza de teorii si metode de psihoterapie afectiva, comportamentala, cognitiva si corporala.
In acelasi timp, se refera la rezultatul psihoterapiei si anume, integrarea de catre client a aspectelor fragmentate ale personalitatii. Aceasta presupune lucrul la aspectele Eu-lui pierdute, inconstiente si nerezolvate pentru a face parte dintr-un Sine coeziv.
Care este ideea centrala ?
Psihoterapia integrativa pleaca de la punctul de vedere care spune ca relatia client-terapeut este esentiala. Doar prin intermediul unei relatii autentice, hranitoare din punct de vedere emotional, care sa ofere sprijin, centrata pe ancheta, armonizare si implicare ca si metode ce faciliteaza tratamentul disocierii, al rusinii si al arogantei putem ajunge la vindecare.
O data cu aceasta integrare iti poti recapata flexibilitatea, spontaneitatea, conectarea la ceilalti si rezolvarea problemelor vietii.
Psihoterapie copii si adolescenti
Copilaria si adolescenta reprezinta perioada de viata cu cele mai intense trairi.
Adolescenta in special este o perioada pe cat de frumoasa pe atat de plina de provocari si tentatii, caracterizata de emotii si sentimente mult mai intense, care cu greu pot fi intelese si stapanite.
Terapia pentru adolescenti are menirea de a-i ajuta pe acestia sa se inteleaga, sa se poata cunoaste cu adevarat, sa isi inteleaga emotiile, sa poata trece cu bine de aceasta perioada.
Provocarile cu care acestia se pot confrunta se pot manifesta:
- fie prin simptome fizice : ticuri, alergii, dureri de cap, insomnii,
- fie prin tulburari comportamentale: schimbari bruste de dispozitie, timiditate excesiva, probleme scolare, hiperactivitate, dependenta de substante, predispozitie la furie, tentative de suicid, fuga de acasa si altele
- fie prin tulburari alimentare: bulimie sau anorexie
In rezolvarea acestor probleme rolul psihologului este esential.
Pentru ca terapia sa aiba efect, este nevoie ca adolescentii sa fie sustinuti de catre parinti, atat pe parcursul sedintelor, cat si in afara lor. Psihologul va stabili un plan personalizat pentru fiecare adolescent in parte, un plan terapeutic unic, in functie de factorii care au declansat problema, de personalitatea adolescentului, de mediul inconjurator in care traieste si isi desfasoara activitatile zilnice, de toate informatiile pe care le va primi. Cu ajutorul psihologului, adolescentul va putea intelege cum anume un anumit comportament a declansat anumite probleme si care sunt solutiile pentru a putea rezolva respectivele probleme.
Tehnicile terapeutice folosite de psiholog vor fi potrivite varstei adolescentului si vor urmari intotdeauna rezolvarea problemei cu care acesta se confrunta.
Pentru asta, se recomanda mersul la psiholog inca de la primele semne ale aparitiei unui comportament diferit.
Psihoterapie online
Asa cum stiti cu totii perioada pandemiei ne-a fortat cumva pe multi dintre noi sa iesim din zona de confort. Asa ca avand diferite solicitari (din Germania, Spania, de la noi din Iasi…), am fost nevoita sa desfasor sedintele de terapie unu la unu online.
Astfel, prima oara cand m-am aflat fata in fata dar online cu clientul si am vazut ca nu ii pot observa in detaliu reactiile, ca nu ma pot conecta la energia lui pentru a-l ajuta mi-am pus aceleasi intrebari pe care ni le punem cu totii cand incercam ceva nou: „Oare ma voi descurca cu tehnologia ?”, „Ce ma fac daca imi pica internetul ?”, „ Oare vom avea aceleasi rezultate ca in cabinet ?”
Dar pe masura ce a trecut timpul si rezultatele au fost la fel de bune a crescut si increderea
DAR CUM SE DESFASOARA O SESIUNE DE TERAPIE ONLINE ?
In primul rand este necesar sa iti gasesti un loc linistit si comod in care sa stai. De asemenea ar fi bine sa iti inchizi telefonul sau alte gadgeturi si sa ai la indemana un pahar cu apa.
Apoi este important sa ii rogi pe cei ai casei ca pentru 50 de minute sa nu te solicite daca nu este urgent. Poti folosi eventual casti.
Este esential sa sti ca nu exista o modalitate corecta sau gresita de a spune povestea ta. Unii prefera sa inceapa cu inceputul si sa parcurga cronologic firul vietii. Altii prefera sa inceapa cu cea mai stringenta problema din prezent si impreuna sa mergem in trecut pentru a vedea cand a debutat. Ambele modalitati sunt in regula.
De obicei in primele sedinte psihologul vrea sa cunoasca aspecte ce il vor ajuta sa gaseasca cele mai bune modalitati de a lucra cu tine, cum ar fi:
- istoricul familiei tale;
- situatia actuala si aspectele importante din punct de vedere familial, social, profesional;
- simptomele cu care te confrunti;
- experientele anterioare in privinta psihoterapiei.
Iar unul dintre cei mai importanti factori ce contribuie la succesul psihoterapiei indiferent daca este in cabinet sau online este cat de confortabil te simti cu terapeutul si daca rezonezi cu el si cu tipul de terapie utilizata, respectiv metodele folosite.
Consiliere pentru dezvoltare personala
Daca ai tendinta sa fugi de la fiecare job atunci cand te confrunti cu o provocare;
Daca ai o varsta si esti frustrat ca intri in acelasi gen de relatii;
Daca esti de parere ca partenerii avuti pana acum sunt defecti intr-un fel….si astepti sa vina unul care sa te „salveze”;
Daca ai tendinta sa plangi la fiecare discutie mai aprinsa si sa te consideri vinovat pentru ceea ce s-a intamplat;
Daca in majoritatea cazurilor cedezi in favoarea celorlalti, pentru a le fi lor bine.
Atunci fa-ti curaj si vino sa descoperim impreuna care sunt fricile inconstiente, care sunt tiparele de relationare mostenite, care sunt convingerile neproductive si asteptarile nerealiste.
Stiu. Va fi un proces dificil si dureros uneori, dar vei constata ca multumirea si evolutia pe care o vei avea dupa aceea a meritat tot efortul.
Logopedie
In procesul de insusire a limbajului oral, aproape toti copiii prezinta mici probleme de tip dislalic (nu pronunta corect diferite sunete). Unele trec neobservate, dar altele, netratate la timp pot crea complexe, pot impiedica invatarea scolara (uneori tulburarile vorbirii ducand si la tulburari ale scris-cititului) si pot constitui o piedica in procesul dezvoltarii personale.
Evaluare clinica
Constă într-un interviu la care se adaugă o serie de instrumente de testare care evaluează și stabilește abilitatea/inteligența cognitivă, tipul de personalitate și comportament, dar care poate să evidențieze și dacă este vorba de o psihopatologie (depresie, anxietate, tulburări de personalitate).
Prin utilizarea acestor instrumente și aplicarea de chestionare, psihologul clinician poate să înțeleagă mai bine starea emoțională cu care se confruntă persoana în cauză și poate să determine cauza simptomelor manifestate.
La copii, evaluarea psihologică se realizează în funcție de vârsta acestuia fie prin joc simbolic, joc liber și structurat sau interacțiune verbală, fie prin aplicarea unor teste specifice pentru evaluarea nivelului de dezvoltare / teste de autoevaluare în cazul copiilor mai mari. În cadrul evaluării se tine cont și de relația copilului cu părinții, părintele sau alți membrii ai familiei, pe care o analizează în cadrul unor discuții de tip interviu. Discuția cu părinții se va referi la istoricul nașterii și dezvoltării copilului, la dinamica familială, dar și la problemele curente, cele care au determinat programarea pentru evaluarea psihologică.
De asemenea in urma evaluarii pot fi eliberate Fise psihologice necesare pentru completarea dosarului personal solicitate de diferite comisii (CJRAE, DGASP, etc)
servicii-copii.jpg